Albire dentară cu lampa Philips Zoom
Aveți în vedere albirea dinților pentru a vă revigora zâfatete-dentarembetul afectat de diverse colorații? Dacă răspunsul este afirmativ, aici veți găsi informații despre întregul proces de albire dentară.
Albirea profesională a dinților în cabinetul stomatologic este cea mai populară procedură dentară cosmetică și spre deosebire de metodele de albire realizate acasă care se bazează pe agenți de albire în concentrații mici, albirea în cabinet are loc în condiții atent monitorizate care permit utilizarea în condiții de siguranță a unei concentrații relativ mari de gel de albire obținând rezultate care sunt vizibile imediat și o intensitate mai mare a albirii.
Albirea dentară elimină colorațiile cauzate în principal de:
- îmbătrânire. În timp, dinții capătă o culoare galbenă, maro, verde sau gri (care se poate datora eredității și / sau obiceiurilor alimentare). Dinții ingălbeniți tind să se albească cel mai ușor;
- consumul anumitor alimente (în special cafea, vin roșu, băuturi răcoritoare, legume și fructe de culoare închisă);
- consumul de tutun, etc.
Anumite colorații sunt rezistente la albirea dentară:
- antibioticele cu tetraciclină ingerate în timpul formării dinților. Aceste medicamente se leagă chimic de structura cristalină atât a smalțului dintelui, cât și a dentinei subiacente;
- supraexpunerea la fluor, care poate provoca fluoroză, ducând la decolorarea dinților.
Albirea dentară nu se recomandă în următoarele condiții:
- la persoanele sub 18 ani pentru că procesul de formare al dinților nu este complet încheiat;
- hipersensibilitatea (sensibilitatea crescută) dinților și a gingiilor. Pentru a evita o reacție hipersensibilă este posibil ca medicul dentist să vă recomande albirea dentară la domiciliu cu o concentrație scăzută de peroxid de carbamidă care nu este la fel de puternic ca peroxidul de hidrogen;
- colorarea în profunzime. În astfel de cazuri, medicul stomatolog poate recomanda alternative la albire cum ar fi coroanele sau fațetele dentare;
- dinții care au devenit transparenți odată cu vârsta. Acest lucru este valabil mai ales pentru dinții frontali;
- la persoanele cu restaurări la nivelul dinților frontali (plombe dentare, coroane dentare, fațete dentare) pentru că gelul de albire nu acționează pe aceste restaurări. Uneori se decide să se facă albire dentară și ulterior se schimbă aceste restaurări.
Pregătirea dinților pentru procedura de albire
Primul pas este reprezentat de o curățare profilactică pentru a îndepărta tartrul și placa bacteriană, apoi urmează un examen clinic stomatologic (adesea în tandem cu curățarea profilactică) pentru a verifica dacă există potențiale probleme, cum ar fi prezența anumitor restaurări la nivelul dinților frontali, prezența cariilor dentare severe, a fisurilor dentare și a problemelor gingivale. Dacă sunt prezente aceste condiții se recomandă amânarea procedurii de albire dentară până când vor fi corectate deoarece gelul folosit pentru albire poate provoca diferite grade de iritație.
Urmează fotografierea dinților, acest pas oferă un reper pentru evaluarea progresului albirii dentare. Pentru fotografierea dinților se folosește un depărtător pentru buze și obraji expunând toți dinții din „zona estetică” (dinți care sunt vizibili când zâmbești).
Se izolează gingia cu un strat subțire de digă lichidă pentru a o proteja pe tot parcursul procesului de albire, se aplică gelul pe dinți și se activează cu lampa de albire timp de aproximativ 15 minute, ciclul se poate repeta de circa 3 - 4 ori.
După finalizarea ultimului ciclu de albire se îndepărtează gelul de pe dinți și se aplică gel desensibilizant care se menține aproximativ 5 minute. Ulterior se îndepărtează gelul desensibilizant și stratul subțire de protecție de pe gingie și se fac fotografii dentare pentru a vedea rezultatul obținut. Albirea dentară profesională cu lampa Philips Zoom albește dinții cel mai frecvent cu 3 - 4 nuanțe.
La sfârșitul ședinței pacientul primește o serie de indicații personalizate care să asigure rezultatul obținut o perioadă cât mai îndelungată.
Dacă doriți să aflați mai multe informații vă răspundem la întrebări pe WhatsApp, Email sau la Telefon!