Loading...
Loading...
Success!
Error!

Tratamentul ortodontic (Aparat dentar)

Ce este tratamentul ortodontic? De ce să îmi pun aparat dentar?

Tratamentul ortodontic este o modalitate de deplasare a dinților pentru a îmbunătăți aspectul zâmbetului și modul în care aceștia funcționează. Aparatul dentar vă ajută să aveți grijă de sănătatea pe termen lung a dinților, gingiilor și articulațiilor maxilarului, prin răspândirea uniformă a forțelor masticatorii la toți dinții.

Aparat dentar

Când am nevoie de aparat dentar?

Cele mai frecvente indicații sunt:

- atunci când dinții sunt înghesuiți sau strâmbi;
Cu ajutorul aparatului dentar îi putem îndrepta sau muta într-o poziție mai bună. Acest lucru îmbunătățește aspectul și modul în care dinții se întâlnesc în mușcătură, făcându-i totodată mai ușor de curățat.

Aparat dentar Aparat dentar

- dacă dinții de sus ies în exterior și arată inestetic;
Acești dinți „proeminenți” sunt mai predispuși să fie deteriorați, dar cu ajutorul aparatului dentar îi putem muta înapoi în linie.

Aparat dentar Aparat dentar

- când dinții nu se întâlnesc corect;
Acest lucru poate pune presiune pe mușchii maxilarului, provocând probleme ale articulațiilor și uneori apariția durerilor de cap. Tratamentul ortodontic vă ajută să mușcați mai uniform.

Aparat dentar Aparat dentar

Până la ce vârstă trebuie pus aparatul dentar?

Aparatul dentar poate aduce rezultatele dorite indiferent de vârstă, singurul factor de care trebuie ţinut cont fiind sănătatea gingiilor şi a osului care susţine dinţii. Dinţii pot fi deplasaţi la orice vârstă, însă la adult tratamentul durează puţin mai mult decât la copil datorită densității osoase mai crescute.

Ce presupune tratamentul ortodontic?

La prima vizită medicul specialist ortodont discută cu dvs. despre problemele pe care le aveți și despre toate tipurile de aparate dentare existente în clinica DentSIM (aparat dentar clasic, aparat dentar Damon, aparat transparent ClearCorrect).

După ce decideți ce tip de aparat dentar doriți, medicul ortodont începe să realizeze documentația pentru tratamentul ortodontic (se examinează și amprentează dinții, se fac modele de studiu și o teleradiografie).

Trebuie să îmi scot dinți pentru a face loc?

În anumite situații când nu există suficient spațiu pe arcada dentară pentru a alinia toți dinții se recomandă îndepărtarea unor dinți dacă spațiul necesar nu se poate obține folosind alte metode de tratament.

Îmi poate deteriora aparatul dentar dinții?

Dinții dumneavoastră pot fi deteriorați dacă nu vă îngrijiți corespunzător în timpul tratamentului cu aparat dentar. Aparatele dentare în sine nu vor provoca daune, dar curățarea deficitară și consumul în exces de alimente și băuturi dulci pot cauza deteriorarea permanentă a dinților.

Cum îngrijesc aparatul dentar și dinții?

Pe lângă igienizarea obișnuită făcută acasă (periaj dentar, ață dentară/duș bucal și apă de gură) este important să veniți la controale periodice și igienizări profesionale la intervalele de timp pe care vi le recomandă medicul specialist ortodont. De asemenea, vă recomandăm să reduceți consumul de alimente și băuturi dulci, să evitați gustările și băuturile care conțin zahăr și alimentele lipicioase și dure care pot deteriora aparatul dentar cu bracketi.


Dacă doriți să aflați mai multe informații vă răspundem la întrebări pe WhatsApp, Email sau la Telefon!