Loading...
Loading...
Success!
Error!

Aparatul dentar ClearCorrect

Ce este aparatul ClearCorrect?

ClearCorrect este o opțiune de tratament ortodontic care utilizează alignere transparente care se așează peste dinți pentru a-i deplasa către noile lor locații. Alignerele sunt fabricate dintr-un plastic transparent, confortabil și durabil și sunt create personalizat pentru fiecare pacient în parte.

Cel mai mare beneficiu al aparatului ClearCorrect este că nu vei fi îngrijorat de aspectul zâmbetului tău în fotografii și nu vei trece printr-o perioadă în care să îți faci griji ce vor spune prietenii/colegii despre faptul că porți aparat dentar.

ClearCorrect

Sunt alignerele cu adevărat invizibile?

Alignerele sunt realizate dintr-un plastic transparent, de aceea sunt aproape invizibile. În schimb, uneori se pot observa „atașamentele” de suprafețele dentare pe care ClearCorrect le folosește pentru a ajuta la deplasarea dinților. Aceste atașamente sunt mici „proeminențe” albe sau transparente care se aplică pe dinți la începutul tratamentului și rămân, de obicei, pe toată durata acestuia (la sfârșitul tratamentului atașamentele se îndepărtează în totalitate).

ClearCorrect

Ce presupune tratamentul cu ClearCorrect?

La prima vizită medicul ortodont vă explică totul despre ClearCorrect și amprentează dinții și mușcătura dvs. pentru a le trimite la centrul ClearCorrect. Cu ajutorul tehnologiei imagistice 3D aceste amprente sunt transformate într-o serie personalizată de alignere clare și detașabile.

La următoarea vizită veți primi primele seturi de alignere pe care trebuie să le purtați până la controlul periodic (la aproximativ 6 saptămâni) pentru a verifica dacă tratamentul dvs. progresează conform planului. Veți purta fiecare set de aliniere timp de aproximativ două săptămâni, îndepărtându-le doar pentru a mânca și pentru a igieniza dinții.

Tratamentul se termină când ați purtat fiecare set de alignere (durata totală a tratamentului este în medie 12 - 18 luni).

Trebuie să port aparatul ClearCorrect tot timpul?

Pentru cele mai bune rezultate alignerele ClearCorrect trebuie purtate timp de 20 - 22 de ore în fiecare zi, ceea ce înseamnă că puteți scoate alignerele atunci când mâncați și când vă igienizați dinții (acest aspect vă ajută să aveți grijă de dinții dvs. la fel de eficient ca înainte de începerea tratamentului ortodontic).

Tratamentul cu ClearCorrect este dureros?

Tratamentul nu este dureros, dar atunci când vă puneți pentru prima dată aligerele vă puteți aștepta să simțiți disconfort (acesta dispare după ce purtați alignerele mai mult timp).

Cât de eficient este ClearCorrect?

Deși majoritatea problemelor ortodontice se pot trata cu ClearCorrect, acesta nu este întotdeauna cea mai bună alegere pentru tratarea problemelor ortodontice mai complexe. De aceea, înainte de a decide ce aparat dentar ar trebui să utilizați, vă recomandăm să discutați cu medicul ortodont dacă problemele pe care le aveți se pot trata cu aparatul ClearCorrect sau necesită aparat cu bracketi.

Cum funcționează aparatul ClearCorrect?

ClearCorrect funcționează asemănător ca toate celelalte aparate dentare de tip gutieră aplicând presiune gradual care determină deplasarea dințiilor și remodelarea osului și a structuriilor de suport dentar.

Întregul proces este cât se poate de simplu:

1. Se înregistrează forma și poziția dințiilor cu ajutorul unui scanner intraoral și se face un plan de tratament individualizat cu pașii necesari pentru a duce dinții în poziția corectă.

2. Se realizează o simulare grafică pe calculator care ne arată cum se deplasează dinții din poziția inițială în poziția finală și câte seturi de alignere (gutiere) sunt necesare pentru a corecta toate problemele existente.

Cunoscând de la începutul tratamentului câte seturi de alignere se vor folosi, pacientul o să știe exact în cât timp va obține noul zâmbet (cât va dura tratamentul ortodontic).

aparat invizibil clearcorrect aparat invizibil clearcorrect

3. Toată documentația este trimisă unui laborator specializat ClearCorrect care printează cu ajutorul unei imprimante 3D multiple modele cu dinți care se folosesc pentru a realiza toate seturile de alignere (gutiere).

4. Pacientul primește seturile de alignere și este instruit de către medic cum să le folosească. Un set de alignere ClearCorrect se folosește aproximativ 2 săptămâni și trebuie purtat minim 22 de ore pe zi (alignerele se îndepărtează doar când mâncăm, bem sau ne spălăm pe dinți).

Ce probleme dentare putem trata cu aparatul ClearCorrect?


Înghesuire dentară

aparat invizibil clearcorrect aparat invizibil clearcorrect


Spațiere dentară

aparat invizibil clearcorrect aparat invizibil clearcorrect


Inocluzie sagitală (Overjet)

aparat invizibil clearcorrect aparat invizibil clearcorrect


Ocluzie adâncă (Overbite)

aparat invizibil clearcorrect aparat invizibil clearcorrect


Ocluzie deschisă (Inocluzie verticală)

aparat invizibil clearcorrect aparat invizibil clearcorrect


Deviere linie interincisivă (mediană)

aparat invizibil clearcorrect aparat invizibil clearcorrect


Dacă doriți să aflați mai multe informații vă răspundem la întrebări pe WhatsApp, Email sau la Telefon!