Loading...
Loading...
Success!
Error!

Igienizare dentară: Detartraj cu ultrasunete, AirFlow și Periaj dentar

De ce este bine să fac igienizare dentară profesională?

Una dintre cele mai bune modalități de a asigura o igienă dentară excelentă este printr-o educație adecvată pentru igiena orală, cunoașterea importanței și a modului de îngrijire corectă a dinților.

Pentru păstrarea unei igiene orale optime și a unei danturi sănătoase recomandăm fiecărui pacient să se spele pe dinți de cel puțin 2 ori pe zi, dimineața și seara, cu o periuță dentară electrică sau manuală (de preferat periuță electrică), să folosească ața dentară și/sau dușul bucal și să clătească cu apă de gură (mai ales înainte de culcare). Respectarea acestor recomandări vă ajută să reduceți semnificativ depunerile de tartru și placă bacteriană.

Chiar dacă respectați recomandările de mai sus, în timp există tendința să se depună pe suprafețele dentare diferite colorații, tartru subgingival/supragingival și placă bacteriană (cu cât igiena orală este mai bună cu atât aceste depuneri sunt mai reduse).

Cu ajutorul igienizării dentare profesionale vă ajutăm să preveniți apariția respirației urât mirositoare și îndepărtăm în totalitate tartrul subgingival/supragingival și placa bacteriană. De aceea, medicii stomatologi sugerează să faceți o igienizare dentară de obicei o dată la 6 luni dar se poate recomanda și mai frecvent, la 3 - 4 luni, în anumite situații precum la pacienții cu carioactivitate mare, pacienții cu afecțiuni parodontale, pacienții purtători de aparate dentare fixe, la pacienții minori dacă se observă că igienizarea acasă nu este foarte eficientă.

Igienizarea dentară profesională realizată periodic oferă medicului stomatolog șansa de a vă examina cavitatea bucală și de a identifica problemele dentare (cariile dentare de dimensiuni mici care pot fi tratate ușor cu plombe dentare) și cele mai importante semne de gingivită (inflamație, sângerare, sensibilitate) prevenind astfel boala parodontala care este principala cauză a pierderii dinților.


Airflow

Ce presupune igienizarea dentară profesională?

Igienizarea dentară realizată la noi în clinică constă în detartraj cu ultrasunete, AirFlow, periaj dentar și instructaj.

- Se începe cu detartrajul cu ultrasunete pentru a îndepărta depunerile de tartru și de placa bacteriană.

- Se continuă ulterior cu airflow și periaj dentar pentru îndepărtarea petelor cauzate de alimente, cafea, suc, tutun etc.

- La finalul ședinței medicul stomatolog vă oferă sfaturi despre cum puteți să vă îmbunătățiți igiena orală și alte informații.


Dacă doriți să aflați mai multe informații vă răspundem la întrebări pe WhatsApp, Email sau la Telefon!